2. Chilikausi on alkanut

2. chilikauteni koskaan alkoi hiljattain, sillä ensimmäisen vuoden kokeilu antoi paljon. Kasvatus oli hauskaa ja vei ajatukset nätisti pois niin työstressistä kuin lapsiperheen arjestakin.

Koska edellisenä vuotena asuin kerrostalossa ja kausi oli ensimmäinen laatuaan, oli minulla lajikkeitakin vain muutama erilainen. Kyseessä olivat juurikin ne lajikkeet, mitä yleisimmistä tavarataloista ja puutarhamyymälöistä saa. Nyt tilanne on kuitenkin toinen, sillä asunto on muuttunut syksyn aikana omakotitaloksi ja tilasin siemenet sen mukaan, että keväällä ne pääsevät myös kasvihuoneeseen.

Fataliiseedsin kautta valikoimaa olikin sitten roppakaupalla enemmän  ja päädyin valitsemaan yksinkertaisesti erikoisen ulkonäön, tulisuustason sekä helppouden perusteella seuraavat lajikkeet:

Siemenet/Lajike:

N x siementä laitettu itämään 18.1.

C.baccatum
7 x Ethiopian Peppertree
9 x Aji Benito
9 x Omnicolor

C.chinense
6 x CGN 21500
7 x Orange Blob
11 x Lantern

C.annuum
12 x Cayenne Long Slim
7 x Fire Flame
8 x Lucifer’s Dream Red

C.pubescens
8 x Ultra Pube

Jokerina: Kaupasta 8 x suippopaprikaa

Idätys:

Idätykseen käytin tänä vuonna suosittua ”lautta”-mekanismia missä esimerkiksi tyhjään jauhelihapakettiin laitetaan vettä jonka päälle talouspaperiin vuorattu styroksilautta. Tämän päälle chilin siemenet sitten saa nätisti asettumaan. Tällä tavoin paperi johtaa nesteen lautan päälle juuri sopivassa suhteessa, eikä aivan vedessä tarvitse siemenien lillua. Laitoin talouspaperin päälle vielä suodatinpaperia, mikä estää juurten kiinnittymisen liian pahasti talouspaperiin. Näin sain samalla merkattua lajikkeet niin, etteivät ne sekoitu.

Ikäväkseni omakotitalossani oli hankala löytää sellaista lämpöistä paikkaa, mikä olisi nostanut siemenille sopivaksi lämpötilaksi sen 26-28 astetta, joten päädyin lopulta hieman eksoottiseen ratkaisuun. Otin kylpyhuoneessa virvoitusjuomien viilennyksen virkaa suorittavan minikaapin ja säädin 28. asteelle. Idätys kun ei kauaa kestä, huomasin ratkaisun olevan erinomainen.

 

Ratkaisu oli hyvä sillä viisi päivää itämisen aloittamisesta, melkein kaikki siemenet ovat esittäneet elon merkkejä. Lupaavaa!