Chilien ensimmäinen ruukku

tilanne2Toinen chilikausi etenee mukavasti ja chilien ensimmäinen ruukunvaihto on jälleen ajankohtainen. Taimethan siirretään ensimmäisiin ruukkuihin karkean ohjeen mukaan silloin, kun ne ovat saaneet kasvatettua sirkkalehdet ja seuraavan lehtiparin.

Jotkut koulivat mullan tässä vaiheessa, mutta koska itse käytin perus taimimultaa sekä reilusti ruukkusoraa, koin että ko. yhdistelmä on tarpeeksi kuohkeaa jo sellaisenaan. Voin toki olla väärässäkin, mutta edellinen vuosi meni erinomaisesti tällä tavoin.

Entä se chilien ruukun koko?

Itse valitsin ensimmäisiksi ruukuiksi yksinkertaiset ja edulliset 9cm neliöruukut joita löytyy lähes jokaisessa ko. tarvikkeita myyvästä liikkeestä. Hintaa tuli tuskin viittä euroa yli kahdellekymmenelle pienelle ruukulle. Näissä chilien on hyvä olla kunnes ovat valmiita siirtymään lopullisiin ruukkuihinsa. Sitäpaitsi, kun taimia on paljon, on tilan säästäminen melkoinen. Toinen vaihtoehto olisi ollut leikata maitopurkin pohjista ruukut ko. käyttöön, mutta altakastelulla tunnen oloni aina turvallisemmaksi.

Lopulliseen omaan käyttööni päätyy näillä näkymin n. 20 chilin taimea. Jokaista idättämääni lajiketta kolme kappaletta. Loppuja olen jakanut työkavereille ja ystäville. Antaminen on erittäin mukavaa :)

Kuvapäivitys tilanteeseen alla:

chilin ensimmäinen ruukku

 

Vanhempi kirjoitus