Fiverr kokemuksia: Taiteilija ikuisti roolipeliharrastukseni

Kun muutama vuosi takaperin kuulin palvelusta nimeltään Fiverr, palvelusta missä kuka tahansa saa myydä palveluitaan viiden dollarin (eli noin neljän euron) hinnalla, ohitin sivuston olankohautuksella. Tarjotut palvelut vaihtelevat laidasta laitaan: Joku voi laulaa ja tanssia sinulle synttärionnittelut, toinen piirtää hauskan kuvan ja kolmas mainitsee sinut radio-ohjelmassaan.

Nyt olen kuitenkin oppinut löytämään palvelun avulla paljon sellaista pientä ja suurtakin kivaa, mistä voi olla hyötyä tai paremminkin iloa. Sivuston avulla on nimittäin helppoa ulkoistaa sellaiset pienet työt, mikä olisi kiva tehdä mutta vaatii juuri sen verran työtä ettei kiireisessä maailmassa yksinkertaisesti viitsi tai et osaa. Edellämainittu tapa toimia sivuston kanssa on täsmälleen se, miten sitä itse käytän.

Olen mm. tilannut tässäkin blogissa logon vieressä esiintyvän ”lapsellisen miehen karikatyyrin” koska en a) en itse jaksa käyttää sitä aikaa mitä vastaavan kuvan aikaansaaminen ottaisi aikaiseksi ja myös b) tuolla tyylillä en saisi sitä aikaiseksi, vaikka koenkin osaavani kaikenlaista graafisen työn suhteen. Kokemuksia Fiverr -palvelun käytöstä on kertynyt ajan raksuttaessa enemmän ja enemmän.

Seuraavaksi esittelenkin yhden Fiverr -keikan, joka on tuonut minulle erittäin paljon iloa ja tulee tuomaan vielä pitkän aikaa.

 

Taiteilija ikuisti roolipeliharrastukseni

Yksi harrastuksistani on roolipelien pelaaminen. Niiden pelaaminen ja pelauttaminen tuottaa minulle iloa ja se on aktiviteetti jonka pariin tunnun palaavan aina pidemmänkin tauon jälkeen. Siispä miesluolani sisustusta ajatellessani mieleeni juolahti, että ehkä ko. harrastus voisi näkyä jollakin tavalla poikamaisena sisustuselementtinä tai tauluna. Silloin muistin Fiverr:n, omat kokemukset ja palvelun kyvykkäät tekijät. Päätin luoda jotakin persoonallista.

Ennen kuin kuvittelette, että asuntoni on täynnä hölmöä sälää ja hurlumheitä, niin sanon nyt ihan alkajaisiksi, että olen säästänyt kaiken tuollaisen siihen yhteen – en koskaan kasva aikuiseksi – huoneeseen, mitä koristaa tällaiset taulut, miekat, valtava kokoelma Nintendon hahmoja ja muut kummalliset tavarat.

Aikani selattuani, otin yhteyttä Indonesialaiseen CGI-artistiin Phu Thieuhun. Phu on urallaan ollut töissä niin omassa maassaan kuin japanissakin merkittävissä taloissa ja hakee itselleen lisätienestejä Fiverr:n kautta. Otin häneen yhteyttä ja kerroin konseptistani: Minulle peleistä tuttu hahmo pelien ilmentymänä, luomamme maailma Thranil kuvassa mukana ja kuvan henki puhkuisi tarinoita ja seikkailuita.

luonnos

Ei mennyt kauaa, kun Phu toimitti kuvasta luonnoksen viiden dollarin hintaan.

Fiverr:n palvelut myydään toki 5 dollarin hintaan, mutta kokeneet myyjät saavat käyttöönsä ns. extrat, joiden avulla myyjät voivat lisätä hintaa ns. todellisille tuotteilleen. Phu Thieun kohdalla se tarkoitti täysin räätälöityä taideteosta, tehty täsmälleen toivottujen ohjeiden mukaan ja taitelija itse luovutti minulle vielä kuvan lähdetiedostot.

N. viikon kestäneen viestittelyn ja viilamisen jälkeen alla työn tulokset. Olin todella tyytyväinen. Hintaa koko paletille tuli noin. 60 euroa. Vaikka kyseessä ei enää ollutkaan viiden dollarin keikka ei ainakaan minun lähipiiristäni löydy ihmistä joka tuohon hintaan toteuttaisi tuon tasoisen digitaalisen maalauksen.

Alla tämän palvelun eli Fiverrin termein ”keikan” lopputulos:

Fiverr kokemuksen taulu

Enää odottelen, että taulu löytää tiensä canvas-tauluna kotiini. Laitan kuvan siitä tähän blogikirjoitukseen kun tämä tapahtuu! Suosittelen kokeilemaan palvelua ja tutkimaan tarjontaa. Sieltähän voi löytyä nimittäin aivan mitä vain. Mielikuvitus ja viisi dollaria on rajana :)