Hyvää chilistä: Erinomainen paholaisen hillo

Koska 1. chilikauteni on ollut suuri menestys, ajattelin että on aika laittaa ensimmäinen erä uusista tulokkaista koemaistoon. Koska suurimman osan tulevista chileistä kuivaan ja laitan aamun viher/hedelmä-smoothien sekaan, piti osalle vielä keksiä käyttöä. Oli aika kokeilla tulista chilihilloa eli toisin sanottuna sitä paholaisen hilloa. Alta löydät käyttämäni ohjeen paholaisen hilloon. Yhdistin ohjeessa kahta internetin syövereistä käyttämää paholaisen hillon ohjetta ja yhdistelin näistä mielestäni parhaat puolet. Lopputulos oli erinomainen:

paholaisen hillo: ohje

Paholaisen hillo a’la lapsellinen mies

Tällä ohjeella saat reilun litran paholaisen hilloa. Kyseessä on myös hillo, joka on nimensä mukaisesti tulinen chilihillo eikä vain sinne suuntaan.

  • 700g keltaista tomaattia
  • 300g punaista tomaattia
  • 1 keltainen paprika
  • 4 kokonaista chiliä
  • 1 punasipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1½ ruokalusikallista basilikasilppua
  • ½ ruokalusikallista rosmariinia
  • 1 ruokalusikallinen oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl etikkaa
  • 700g hillosokeria (vajaa paketti)
Miten?

Ensin kalttaat tomaatit. Tomaatit kaltataan niin, että teet ristikkäisviillot tomaatiin kuin kuorisit appelsiinia, jonka jälkeen laitat tomaatit kiehuvaan veteen 30 sekunnin ajaksi. Tämän jälkeen tomaateista lähtee kuori todella helposti. Lopuksi laita tomaatit paistokasariin.

Pilko chilit, paprika punasipuli pieneksi silpuksi ja heitä paistokasariin. Muista poistaa chilistä siemenet.

Maustamisen aika! Lisää mausteet, mutta ei etikkaa. Pidä paistokasari miedolla lämmöllä kunnes neste alkaa irtoamaan tomaateista. Keitä muhennosta noin 30 minuuttia miedolla lämmöllä.

Lisää etikka ja hillosokeri vähän kerrallaan. Keitä vielä 15 minuuttia.

Purkita hillo hyvin pestyihin purkkeihin. Kikka kolme on laittaa pestyt purkit kylmänä uuniin ja antaa lämmetä sataan asteeseen. Tällä tavalla saat varmasti pöpöt pois ja hillosi elinkaari ei lyhene ainakaan pilaantumalla. Tätä vaaraa tuskin on muutenkaan tällä reseptillä. 😉

ihana ohje paholaisen hilloon

Laita jääkaappiin ja valmistaudu kokeilemaan eri ruokalajikkeiden kanssa. Paholaisen hillo on tässä osoitteessa toiminut niin lihan, kanan kuin jäätelönkin kanssa. Erityisesti lihan ja kanan. Omnomnom!

Vanhempi kirjoitusUudempi kirjoitus