The One Ring: Mustan Noituuden Vuori

Roolipelirintamalla edetään rauhalliseen tahtiin, kuten olettaa saattaa. D&D Lyne -kampanjamme etenee hiljalleen ja pelitahtikin on ollut siedettävä. Lisäksi The One Ring -roolipeli on viimein löytänyt tiensä kirjahyllyyni ja odottaakin kovasti kampanjan aloittamista.

The One Ring on saapunut

Olen jo jonkin aikaa seurannut mielenkiinnolla Doomed Dice -blogin peliraportteja ja saatuani itsekin pelin hyppysiini, pääsin suunnittelemaan tulevaa kampanjaa, josta otan PJ:n vastuun. Samalla syvennyin ensi kertaa enemmän varsinaiseen pelisysteemiin ja ilahduin kuinka peli korostaa tarinankerrontaa niin PJ:n kuin pelaajienkin osalta. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin systeemi taipuu pelikertojen aikana.

Tulevaa peliämme on valmisteltu kyselemällä niin PJ:ltä kuin pelaajilta, mitä The One Ring ja lotr-henkinen roolipeli kullekin on. Avainsanojen avulla sain loistavat eväät millaisia elementtejä peliltä odotetaan.

Kampanja koostuu useasta lyhyestä seikkailusta (joista useat hyödyntävät valmista materiaalia), mutta varsinainen suurempi juoni keskittyy Dol Guldurista kumpuavaan pahuuteen. Tarinan varsinaisena päähenkilönä ovat Synkmetsän salohaltia: Gildor sekä hänen kaksi matkakumppaniaan. Alla pelin alustus ja ensimmäisen pelikerran alkusanat:

Mustan Noituuden Vuori

Eletään vuotta 2946 kolmatta aikaa. Viisi vuotta sitten Valkoinen Neuvosto onnistui ajamaan pahuuden pois Dol Guldurista. Mustan Noituuden Vuoren pahuus elää kuitenkin syvällä sen ytimissä ja nyt muutaman vuoden hiljaisuuden jälkeen, jotakin on tapahtumassa.

——————————————————————————————-

Tietämättömänä etelästä nousevasta pahuudesta, Gildor, Synkmetsän salohaltia sekä hänen matkakumppaninsa nauttivat joutenolostaan Pitkäjärven maaseudulla. Kevyt tuuli puhaltaa antaen puiden kuiskia ja aurinko paistaa luoden kirkkaan valosillan Pitkäjärven pinnalle.

”Sanovat, että tyynellä säällä Smaugin luut voi nähdä järven pohjassa” Haukansilmä totesi veistäessään itselleen palan kirkkaanpunaisesta omenasta. Ennen kuin ajatuksissaan ollut salohaltia ennätti vastaamaan, kantautui metsän laidalta lähestyvän nuoren pojan epätoivoinen avunhuuto: ”Apua! He aikovat tappaa isäni!”

——————————————————————————————-

Noppakouraan ilmestynee vastaisuudessa peliraportteja. Allekirjoittanut odottaa pelejä innolla.

 • kka0s

  Hyvä hyvä, toivottavasti peli maistuu, ainakin lähtökohdat ovat hyvät. Meillä tuli nyt taukoa ja palattiin takaisin Pathfinderiin, mutta jatkoa seurannee syksymmällä. Pelaajien osalta systeemi ei saanut ainakaan täystyrmäystä, mitä itse ainakin pidän suurena voittona. Pelin tunnelma tosiaan riippuu täysin pelaajista ja PJ:sta, mutta jos kaikki ovat lähtökohtaisesti pelaamassa samoilla oletuksilla niin hyvin menee. Eli mielenkiinnolla seurailen miten teidän pelit menevät.

  Oletko muuten hommannut Tales from Wilderlandin seikkailupohjiksi vai ammennatko jostain muualta? Ja millaisia nuo kampanjan ”avainsanat” ovat teillä? Meillä meni enemmänkin niin että minä sanelin mitä odotan ja pelaajat siihen jotenkuten myöntyivät, ainakin toistaiseksi. Odotukset kaikilla tuntuvat olevan varsin erilaisia.

  • Noppakoura

   Tales of Winterland tosiaan löytyy sähköisenä. En ole varma löytyykö julkaisua vielä(kään) kansissa. En yleensä välitä seikkailukirjoista, mutta tämä kyseinen teos antaa aika hyvin eväitä peleihin. Tarkoitus on muokata osaa seikkailuista niin, että soveltuu suurempaan kampanjaan paremmin. Tulee hankittua kansissa kunhan on saatavilla.

   Meillä nuo ’avainsanat’ kirjattiin kiertävään .doc tiedostoon johon osallistujat kirjasivat tärkeimmät avainsanat. Esim näin: Pimeän uhka, Varjoon lankeaminen, Vallan tavoittelu, Pimeän voittaminen, Uuvuttava matka, Vaaralliset erämaat / Olennot, Todella harvinaiset taikaesineet, Seurue.