Timothy Zahn: Outbound Flight

En ole kovinkaan syvästi paneutunut Star Wars –sarjan kirjallisiin teoksiin, mutta Timothy Zahnin Thrawn-trilogian luettuani, sekä Monttu-blogin Jaakon kirjavinkkien myötä, kiinnostus kirjoihin on kuitenkin säilynyt. Luin kirjan, koska Thrawn-trilogian tapahtumat ovat vielä muistissa ja Timothy Zahnin Outbound Flight on tarina ajasta ennen trilogian tapahtumia. Seuraavaksi arvostelu kirjasta ilman suurempia spoilereita.

Kohti tuntematonta avaruutta.

Outbound Flight on tarina jedimestari Jorus C’Baothin johtamasta 50 000 henkisestä retkikunnasta Tasavallan rajojen ulkopuolelle tarkoituksenaan matkustaa sinne, minne yksikään mies tai nainen ei ole aiemmin mennyt. Kyseessä on valtava projekti, joka vaatii valtavasti resursseja eikä epäonnistuminen ole jedimestari Jorus C’Baothille vaihtoehto. Ajallisesti tarina sijoittuu episodi I ja II:n väliin. Tarinaa kuljetetaan eteenpäin elokuvista tuttujen hahmojen sekä uusien hahmojen näkökulmista. Mikäli elokuvat ovat (ja jos ei ole, niin häpeä) muistissa, niin kirjan hahmoihin pääsee nopeasti kiinni ja se tuo kirjalle sopivasti Star Wars –tunnelmaa. Mukana on siis tuttuja hahmoja, taustalla vaikuttavaa pahuutta sekä toimintaa. Niistä on Star Wars –kirjat tehty.

Kirjan tarinaa lähestytään kahdelta eri suunnalta: retkikunnan sekä tuntemattoman avaruuden asuttajien kautta. Tarinan pääpaino ei ole niin paljon jedeissä, kuin olisi voinut Star Wars -kirjalta odottaa. Tämä ei missään tapauksessa ole huono asia, sillä kirjan mieluisinta antia ovat kirjan uudet henkilöt sekä uusien mahdollisuuksien luominen. Kirjan luettuani jopa ihmettelin joidenkin tuttujen hahmojen käytön tarkoitusta tarinassa. Zahn kuitenkin johdattaa kirjan juonta eteenpäin reippain ottein ja kuvaukset taisteluista sekä Star Wars -maailman teknologioista olivat suorastaan mainioita luomaan tunnelmaa.

Timothy Zahnin Outbound Flight on viihdyttävä ja nopeasti luettavissa oleva teos joka tuo takaisin tutut hahmot sekä elokuvista, kuin Thrawn-trilogiasta. Kyseessä ei ollut mikään maata järisyttävä kokemus, mutta kirjan luki kyllä mielellään. Tähtien Sodan ystäville voin kuitenkin kirjaa suositella, muut voivat saada enemmän jostain toisesta kirjasta. Nähtäväksi jää muuttuuko mielipiteeni kirjasta, kunhan luen Zahnin Survivor’s Questin, missä Outbound Flightin tapahtumat ja henkilöt ovat käsittääkseni aika olennaisessa roolissa.